Nyfiket med många varför?!

Jag har tillbringat en härlig och solig påsk i familjens hus i Rättvik. Det utlovades en ”skogshuggarhelg” eftersom flera träd skulle fällas så utsikten över Siljan skulle bli ännu bättre. Och så blev det, vi har burit stockar, grenar och slängt ris. Styrketräning på annat sätt och kanske det absolut bästa sättet.. Resultatet och belöningen blev fantastisk, tre kvällar på raken dök solen ner i Siljan precis så där vackert som man vill ha det. Så där så man känner det där lugnet som jag beskrev i förra inlägget.

Förutom styrketräningspasset som skogshuggare fick jag bl.a äntligen till mitt långpass på 25km och det kändes riktigt bra i kroppen. Benen var pigga, trots att det är rätt kuperat däruppe, så nu ser jag fram emot att få springa nästa långpass på ”platt mark”. Womens Health Marathon på Djurgården till helgen, en halvmara i vacker natur, Förutom långpasset så hann jag också med 5st ”kilometerintervaller” igår där jag testade att hålla lite högre tempo i en kilometer och sen gå 200m innan nästa. Jäkligt jobbigt med långa intervaller men effektivt och jag behöver det.. Dålig på att utmana mig med intervaller i olika former så här får det helt enkelt bli bättring!!

Dessutom, det bästa av allt, är att jag också fått en massa fin tid med min älskade systerdotter. Denna underbara lilla tjej som är i sin bästa ålder (snart 3 år) med massa frågor om ”varför är det så? varför gör han/hon så? varför då? varför?” :-) Fantastiskt med denna nyfikenhet och vilja att veta mer!! Jag tänker att detta ”varför” borde vi ställa till oss själva lite oftare och fundera på just ”varför” vi gör vissa saker. Värdera, känna efter, förstå.. varför?!

Tack Freja, nu kommer jag också använda VARFÖR innan jag bestämmer mig för något eller om något känns otydligt. Inte bara rusa på utan att fråga mig VARFÖR?!!

bild (3)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *