Vad är hälsa?

Hälsa – vad betyder det för dig? En fråga vi fick fundera över idag på hälsoinformatörs-utbildningen. Hälsa.. Något stort, något bra, något det skrivs mycket om, något man förknippar med välmående, ett tillstånd?

För mig blev den nedskrivna definitionen – Hälsa är en helhet och en livsstil där aktivitet och välmående blir en del av vardagen, en del av alla dagar. Det handlar om att må bra, njuta och känna glädje. Att fylla på, skapa och förbruka energi. Att hitta balans.

SIDAS defination av hälsa ”Det handlar om att överleva de första riskfyllda levnadsåren och leva drägligt utan onödigt lidande i den miljö där man befinner sig”

Det skapar lite eftertanke kring vilken värld vi lever i. Uppskatta alla stunder av välmående och kom ihåg att du i många fall kan påverka din hälsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *