Yoga varje vecka?!

Yinyoga… jag tycker hela ordet låter bra, skönt och lugnt på något sätt. Ikväll har jag testat den typen av yoga för första gången och det var väldigt lugnt, kanske lite väl lugnt ibland om jag ska vara helt ärlig.. Man är i varje position i upp till fem minuter och det fina är att man inte ska tvinga kroppen till stretch eller muskelarbete. Allt ska vara så naturligt som möjligt. Skönt helt enkelt. Jag hittade faktiskt lite lugn och tyckte om det! Ni som känner mig vet att jag oftast är allt annat än tyst och stilla i ett lugn men jag vet att jag behöver det. Jag vet också att jag behöver den stretch och rörlighet som yogan ger och därför har jag som ambition att yoga minst en gång i veckan under hösten. Väljer ordet ambition eftersom jag inte vill att yogan ska bli ett krav och ett måste. Jag tror att en känsla för att vilja yoga måste styra och säkert så infinner sig något slags ”beroende” som gör att man vill mera. Man mår bra helt enkelt och det gör jag nu. Det gör jag ofta efter ett yogapass så för mig handlar det bara om prioritering.

Det kommer inte att bli Yinyoga varje gång men som variation till annan yoga så ska jag ge den en chans. Den kändes fin. Kroppen är värd den stunden med rörlighet utan krav. Närvaro i nuet. Lugnet som spred sig. Du är unik upprepades av instruktören under klassen. Du är unik och ingen kan ta din plats.. En sanning som tål att upprepas och påminna sig själv om!!

2 reaktion på “Yoga varje vecka?!

 1. Sandra

  Fint skrivet fina du! Håller med och jag ska också ha som ambition att yoga en gång i veckan i höst! Heja oss :o)

  Svara
  1. CReativeTraining Inläggsförfattare

   Tack söta och ja heja oss!! Det kanske bor en yogis i oss också :-)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *